Su Bazlı Boya Avantajları Nelerdir?
Nedir bu su bazlı boya?
Su bazlı boyanın yapısında dolgu, suda çözünen bağlayıcı ve mikroskobik plastik parçacıklar vardır. İçerisinde buluna suda çözünen bağlayıcılar sayesinde suda çok kolay çözülür. Kuruduğunda ise suya karşı oldukça dayanıklı bir hal alır. Diğer adının akrilik boya olmasının nedeni bağlayıcı olarak akrilik kullanılmasıdır. Sadece akrilik kullanılmaz. PVA, vinil veya alkid gibi farklı malzemeler de suda çözünen bağlayıcı görevini üstlenebilir. Bu boya türü aynı zamanda kolay temizlenebilir bir yapıya sahiptir. İçeriğinde çocuk sağlığını olumsuz etkileyebilecek solvent yapı barındırmadığından dolayı gönül rahatlığıyla çocuk odalarında kullanabilirsin. Su bazlı boya genellikle iç mekan yüzeylerinde, tavanlarda ve kireç badanalı alanlarda kullanıma uygundur.
Su bazlı boyayı neden tercih etmelisin?
Boya alışverişi esnasında boya rengi kadar önemli bir diğer durum boyanın sahip olduğu özelliklerdir. Bu özelliklerin avantajlarını bilmek seçimini yaparken sana yol gösterici olur. Boya seçiminde su bazlı boyanın avantajları doğrultusunda karar verebilirsin. Su bazlı boya çevreye karşı duyarlı boya seçeneğidir. Rengin korunmasını uzun bir zaman dilimi boyunca başarıyla devam ettirir. Daha hızlı kuruması ve daha az koku üretmesi sağladığı avantajlardan birkaçıdır. Çok fazla nemli alanlar örneğin; mutfaklar, banyolar ve çamaşır odaları için tavsiye edilir. Sabun ve su ile fazla zahmete kalkışmadan temizleyebilirsin. Su bazlı boya fiyatları yağlı boya fiyatlarına göre daha uygun olmasından kullanıcısının ekonomisi için de hesaplı bir tercihtir.
Basit adımlarla su bazlı boya uygulaması
Tasarımının sonlanması için geriye uygulaması kaldı. Su bazlı boya uygulanış olarak da sana kolaylık sağlar. Doğru fırça seçimi kusursuz deneyim için sana büyük katkı sağlar. Kıl fırçalar gereğinden fazla boya emer ve hızlı şekilde dağıtır, rulo ise kabarcıklar oluşmasına neden olabilir. Dekorasyonun ile uyumu yakalayacak mükemmel bir sonuç için birinci sınıf sentetik boya fırçası kullanmalısın. Maskeleme bandı, zımpara kağıdı ve beze de ihtiyacın olabilir. Gerekli malzemelere sahip olduktan sonra boyamak istediğin alanın kenarlarına maskeleme bandı uygulamalısın. Sonrasında zımpara ile boyanın uygulanacağı bölgeyi pürüzlerinden kurtarmalısın. Ortaya çıkan tozları elektrikli süpürge ile toplayarak temizleyebilirsin. Su bazlı boyanın duvara daha iyi yapışmasını sağlamak için nemli bir bez ile duvarı ıslatmalısın. Son olarak hızlı ve pürüzsüz vuruşlarla iki kat boyadığın alanı yaklaşık 6 saat kadar kurumaya bırakmalısın.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.