VİTRİFİYE MONTAJI NASIL YAPILIR

VİTRİFİYE MONTAJI NASIL YAPILIR

VİTRİFİYE MONTAJI NASIL YAPILIR

Vitrifiye betonun nasıl döşeneceği, müteahhitler ve beton döşeme prosedürünü öğrenmekle ilgilenen diğerleri arasında yaygın bir sorudur. Adından da anlaşılacağı gibi, bu tip beton, camsı ufalama veya camsı taraklama işlemi ile yapılır. Temel olarak, ısıtılmış bir çelik levha üzerine bir sıvı tabakası yerleştirildiğinde, ortaya çıkan beton levhanın yüzey alanı azalır. Betonun alt tabakasından çıkarılan malzeme camsı jeldir. Bu jel, dekoratif beton da dahil olmak üzere çok çeşitli uygulamalar için kullanılmasına izin veren elmasın yüzeyine benzer bir kimyasal yapıya sahiptir.

Vitrifiye beton nasıl kurulur, göründüğü kadar zor değildir. Aslında, bu tür betonlar basit el aletleri kullanılarak çok az çabayla döşenebilir. Ancak, karmaşık yapısı nedeniyle, vitrifiye betonun nasıl döşeneceği konusunda uzmanlaşmış kalifiye bir müteahhit veya şirket kiralamak en iyisidir. Bu tür betonun uzun ve seçkin bir geçmişi olmasına rağmen, bazı eski beton döşeme yöntemlerinden daha kolay kullanılmasını sağlayan bazı modern gelişmeler vardır.

Vitrifiye Beton Nasıl Kurulur Genellikle bu tip beton iki ince tabaka kullanılarak tamamlanır. İlk katman, sert, katı ve tutarlı bir camsı jel sınıfıdır. Bu katman, betonunuzun ikincil katmanı olacak bir sonraki katman için bir temel veya taban görevi görür. Bu ikinci katman Vitrifiye Beton katmanının güçlendirilmesine yardımcı olur. Bu iki katman nedeniyle beton uzun yıllar aşınmaya dayanabilir.

Bu tip betonun montajı için birkaç farklı seçenek vardır. En yaygın vitrifiye beton türü, altındaki katmanları güçlendirmeye yardımcı olmak için kullanılan iki katmanlı bir tabanın üzerine serilir. Bununla birlikte, birbirine kenetlenen beton düğmeleri kullanmak da dahil olmak üzere, vitrifiye bir beton tabaka döşemenin başka yolları da vardır. Bir beton düğme, birbirine kenetlenen boya karolarına benzer. Bu düğmeler, mevcut yüzey üzerinde güçlü ve sağlam bir tabaka oluşturmak için iki vitrifiye beton tabakası arasına yerleştirilmiştir.

Bu tip betonu döşemek için mala ve inşaat yapıştırıcısına ihtiyacınız olacaktır. Mala, betonun eşit bir şekilde yayılmasına yardımcı olurken, inşaat yapıştırıcısı beton tabakasının yerinde kalmasına yardımcı olur. Betonu dökmeden önce herhangi bir deliğin önceden delinmesi önemlidir. Çoğu zaman, beton zemine yerleştirilmeden önce delikler önceden delinir.

Vitrifiye Betonun Sert Yüzeyler Üzerine Montajı Betonun priz aldığında kaymasını önlemek için vitrifiye betonun montajı düzgün, düz bir yüzeye yapılmalıdır. Beton eğimli bir yüzeye kurulum yaparken çelik çerçeve kullanmak en iyisidir. Beton, ahşap bir yüzey üzerine serilecekse, ahşap kenar çıkarılmalıdır. Bu, betonun ahşap çerçeveye daha sıkı yapışmasını sağlar. Çoğu inşaat şirketi, vitrifiye betonun nasıl döşeneceğini planlarken planlarına ahşap kenarları dahil etmez.

Pürüzlü Yüzeyler Üzerine Vitrifiye Beton Nasıl Yapılır Pürüzlü bir yüzeye vitrifiye beton nasıl döşeneceği konusunda betonun yan yatırılması önemlidir. Bu, doğrudan yerdeki doğal yarıklar üzerinde uzanmasına izin verir. Bu, beton talaşlarının alt toprakta birikmesini önlemeye yardımcı olacaktır. Betonu bir beton döşeme üzerine döşemeyi seçerseniz, betonun döşemedeki oyuğa akması için yeterli boşluk bırakmalısınız. Yeterli alana izin vermezseniz, beton oluklara akmayacak ve o kadar güçlü olmayacaktır.

Vitrifiye Beton Kurulumu Nasıl Yapılır Herhangi bir özel ekipman veya uzmanlık gerektirmeyen nispeten basit bir işlemdir. Projenizi tamamlamak için kiraladığınız müteahhit, vitrifiye betonun nasıl döşeneceği konusunda biraz bilgi sahibi olmalıdır. Ayrıca süreç için gerekli olan bıçak ve testere gibi ekipmanlara da erişimleri olmalıdır. Vitrifiye betonun nasıl döşeneceğini öğrenmek biraz zaman ve çaba gerektirebilir, ancak sonuçlar son derece güçlü olabilir.

Etiketler: vitrifiye,banyo
Ocak 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
https