VİTRİFİYE ÜRETİMİ NASIL YAPILIR

VİTRİFİYE ÜRETİMİ NASIL YAPILIR

VİTRİFİYE ÜRETİMİ NASIL YAPILIR

Yani vitrifiye betonun nasıl üretileceğini merak ediyorsunuz. Bu işlemin yapıldığını televizyonda görmüş, hatta bir kitapta okumuş olabilirsiniz, ancak bunun neyle ilgili olduğunu gerçekten anlamamış olabilirsiniz. Temel olarak, bir beton bloğunun bir kaplama ile çimentolanmasını içerir, böylece sertleştiğinde orijinal beton gibi görünür. Bu tip beton kullanmanın en güzel yanı, aynı görünümü çevre dostu bir şekilde yaratabilmenizdir. Aslında, doğru adımları uyguladığınız sürece, yapmamanız için hiçbir sebep yok.

Vitrifiye beton blokların nasıl üretileceğini öğrenmeyi düşünüyorsanız, ilk adım beton bloğunuzu hazırlamaktır. Temel olarak, bunu beton bloğu çok küçük parçalara ayırarak yaparsınız. Bloğu en çıplak parçalarına ayırdıktan sonra, birkaç saatten birkaç güne kadar sürebilecek bir süre boyunca kurumaya bırakmanız gerekecek. Beklerken, evinizin temeli gibi betona uygun olmayabilecek yerleri kapattığınızdan emin olun.

Beton yeterince kuruduktan sonra, onu vitrifiye bir kalıba yerleştirmeniz gerekecektir. Bu işlem ilk bakışta biraz ürkütücü gelebilir ama aslında çok kolay bir işlemdir. Temel olarak, kullandığınız kalıp, tam olarak istediğiniz özellikleri oluşturmanıza izin verecektir. Çok sayıda farklı kalıp türü vardır ve bunlar plastik, metal ve hatta seramiktir. Vitrifiye beton blokların nasıl üretileceğini öğrenmek, iş için doğru olanı kullanmayı içerecektir.

Daha önce hiç vitrifiye beton blok kullanmadıysanız, ilk adımınız onu çok küçük parçalara ayırmaktır. Bu, atılması çok zor olabilecek büyük beton artıkları kalmamasını sağlayacaktır. Bloğu çok fazla kırmamak da önemlidir, aksi takdirde normal beton blokla aynı dokuya sahip olacaktır.

Bu malzemenin nasıl üretileceğini öğrenmenin bir sonraki adımı, bloğu doğru sıcaklığa ısıtmaktır. Bu, bloğu doğrudan fırına veya sıcak su ısıtıcısına getirerek yapılabilir, ancak düşük ayarda bir fön makinesi kullanılarak da yapılabilir. Uygun sıcaklığa ulaştığında, blokları üst üste yerleştirebilir ve bir fırça veya rulo kullanarak yüzeyi düzeltebilirsiniz. Aslında vitrifiye betonun nasıl üretileceğine bir kez alıştığınızda, bu işi başarmak oldukça kolay hale gelecektir.

Aklınızda bulundurmanız gereken bir şey, vitrifiye betonun çok uzun süre oturmasına asla izin vermemenizdir. Projenizi mahvedebilecek şekilde küflenmeye ve ufalanmaya başlayabilir. Bu malzemeyi nasıl üreteceğinizi yaparken zaten sertleştiğini fark edeceksiniz. Bu, blokların, doğal olarak oluşturulduğunda çoğu betonda bulunanlar gibi asidik bir ortama maruz kaldığı anlamına gelir. Dışarıda bırakılırlarsa bozulmaya ve hasar görmeye başlarlar.

Bu malzemenin nasıl üretileceğini öğrenirken, malzemenin havaya maruz kaldıktan sonra nasıl sarımsı bir renge dönüştüğünü görürseniz, bloğun asidik bir ortama maruz kaldığı anlamına geldiğini unutmamak önemlidir. Bu tip beton bloklardan kaçınmak için onu ultraviyole ışık altına yerleştirmek isteyeceksiniz. Bu, üzerinde büyüyebilecek herhangi bir küf ve bakteri öldürür. Vitrifiye betonun nasıl üretileceği tamamlandığında, blokların artık aynı görünmediğini fark edeceksiniz. Yuvarlatılmış, kama şeklinde ve hatta nervürlü olabilirler. Her şey, beton blokları nasıl özelleştirmek ve şekillendirmek istediğinize bağlıdır.

Bu malzemenin nasıl üretileceğini öğrenmek basittir. Bir çimento karıştırıcı veya harç kullanmayı seçebilir ve daha sonra beton bloğu oluşturmak için kullanılan karışımı yapmak için su ekleyebilirsiniz. Bu materyali tam olarak nasıl oluşturacağınızı gösteren çevrimiçi videoları da bulabilirsiniz. Bu malzemeyi nasıl üreteceğinizi öğrendikten sonra, daha büyük bir iş üstlenmek ve evinizi başka bir odaya nasıl dönüştüreceğinizi görmek isteyebilirsiniz.

Etiketler: Banyo,vitrifiye
Ocak 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
https